y
Logotype

Back to listing

26th of June 2020

Transformed and repurposed educational
buildings in Offenbach, Germany

In German city of Offenbach, the need for an adaptable daycare centre was needed due to an extensive renovation. Adapteo provided an adaptable building, which further became the next solution the city needed, by redesigning it to fit their upcoming needs. One of many examples of Adapteo’s flexible offering, where transforming, repurposing, scaling up and scaling down in the matter of weeks is core. Always with both people and planet in mind.

The city of Offenbach needed adaptable buildings for a longer period of time, while they renovated their existing educational buildings. The first need for Offenbach was a quick solution for a daycare centre, where Adapteo delivered 660 square metres at speed. Over time, the adaptable solution helped the city of Offenbach to reduce their costs for grounding, electricity and water supply by using the same placement and parts of the same building twice.

During the first rental period, the need for the city changed from a daycare centre to a high-school building. The very same modular solution that was a daycare centre, is soon to be redesigning by disassembling the second floor and turning the groundfloor in to four big classrooms, meeting the demands of a pedagogical area for older children.

- These remodelling and repurposing opportunities are vital in the building of our future societies. Due to the high flexibility in our building solutions, we can deliver suitable space solutions for sustainable building concepts at any time and in any place

Adapteo MD Germany Jukka Hult

Jukka Hult, Managing Director at Adapteo Germany.

In addition to the circular business model, the buildings also have a system for energy efficiency with a digital control system, making the heating easy to adjust to the season, weekends and holidays. Naturally, all school buildings are easily accessible with ramps.

- The city’s needs changes over time, and adaptable buildings with the possibility to easily repurpose the space helps us optimise our building stock,

said Hans Birli from HY/ARCHITEKTEN on behalf of the city of Offenbach.

Customer: City of Offenbach
User: Kita 16 and Schiller School (highschool) of Offenbach
Number of children: 70
Area: 660 m2
Floors: 2

By accessing this site, you accept Adapteo PLC – website terms of use.

We process personal data and use cookies on our website in accordance with our website privacy policy.

Some of the cookies are required to provide you with the website, but some of them are to upgrade your user experience and voluntary to accept. Please select below if you accept us to process cookie data to enable and analyse the provision of third party functionalities (such as social media plugins) and improve your user experience by analysing your use of the website. You may withdraw your consent at any time.